Pravidla pro výběr elektronického obojku

06. 01. 2024, 10:01

Pravidla pro výběr elektronického obojku

Při výběru obojku pro psa byste se měli držet pár základních kritérií:

  • Účel obojku – promyslete, k jakému účelu budete obojek potřebovat. Jiné funkce vyžadují běžní majitelé psů a jiné profesionální kynologové nebo třeba myslivci.
  • Zdravotní stav, věk a fyzická kondice psa – elektronické obojky jsou pro psy starší šesti měsíců, kteří již prošli základním výcvikem a nemají vážné zdravotní problémy. Pokud má váš pes dýchací nebo srdeční potíže, použití těchto obojků nedoporučujeme.
  • Temperament psa – pro agresivní nebo neurotické psy, nejsou elektronické obojky vhodné, proto vypozorujte, jak se váš pes chová, když má radost, nebo je rozčílený.
  • Váha, výška a obvod krku psa – zjistit velikost psa je důležité. Platí, že čím menší je pes, tím užší obojek by měl mít. Naopak velkého psa by úzký obojek příliš škrtil.
  • Dosah elektronického obojku – pokud se svým psem chodíte na dlouhé túry, měli byste vybírat obojky s větším dosahem. Trávíte-li čas převážně na dvorku, zahradě a dalších méně rozlehlých prostorech, postačí vám kratší dosah.

Řada elektronických výcvikových obojků d-control

Elektronické výcvikové obojky d-control disponují zvukovým i stimulačním impulsem a mají také tlačítko booster, kterým můžete nastavit vyšší impuls. Jsou vhodné pro běžné pejskaře k výcviku základních povelů nebo pro každodenní vycházky. Pro bígly jsou navíc typické lovecké pudy. Pokud se vám tedy stává, že při procházkách lesem zavětří zvěř a zaběhne se, tyto obojky jsou pro vás jako dělané. S jejich pomocí efektivně vycvičíte svého pejska a snížíte tak riziko útěků. Vybírat můžete z těchto modelů, které se liší pouze dosahem:

Máte-li pejsky dva, vyzkoušejte jednu ze čtyř sad, jejíž součástí jsou dva přijímače – obojky, které lze ovládat zároveň jedním vysílačem. Díky tomu můžete cvičit dva psy najednou. I tyto sady disponují několika intenzitami impulsů, které můžete nastavit pomocí tlačítka. Vybírat můžete z těchto sad odlišujících se dosahem:

Pokud se svým bíglem běháte nebo jezdíte na kole, jistě oceníte elektronické výcvikové obojky s externím dálkovým ovládáním (one touch). Pouhým stiskem tlačítka, které je s vysílačem propojeno dlouhým kabelem, aktivujete stimulační impuls. Zařízení je také vhodné pro profesionální nebo lovecké kynology. Vybírat můžete ze tří druhů, které se opět liší dosahem:

Hledáte-li obojek, jehož ovládání bude velmi snadné, nabízíme vám výcvikový obojek d-control easy. Disponuje šesti pevně nastavenými úrovněmi stimulačního impulsu, akustickým signálem a jeho dosah je 200 metrů.

Řada elektronických výcvikových obojků d-control professional

Elektronické výcvikové obojky d-control professional jsou určeny především profesionálním kynologům a ke sportovnímu či služebnímu výcviku. Využijí je také myslivci při loveckém výcviku psa, ale i běžní majitelé psů.

Pro rasu psa, která je středního vzrůstu do 15kg, doporučujeme výcvikový obojek d-control professional 1000 mini, který má dosah až 1 000 m nebo obojek d-control professional 2000 mini s dosahem až 2 000 m. Oba tyto obojky disponují všemi funkcemi – zvukem, světlem, vibrací i stimulačním impulsem, a to hned v několika úrovních.

Pro rasu psa, která je většího vzrůstu nad15kg, doporučujeme výcvikový obojek d-control professional 1000 který má dosah až 1 000 m nebo obojek d-control professional 2000 s dosahem až 2 000 m. Oba tyto obojky disponují všemi funkcemi – zvukem, světlem, vibrací i stimulačním impulsem, a to hned v několika úrovních.

Comments

Discussion is empty.

Dog-Trace.cz využívá cookies a bez jejich použití není schopen fungovat.

Souhlasím
Nesouhlasím